Există anumite momente pentr o mama in care apare acel sentiment de neputinta, ca nu poti face mai mult pentru copiii tai, un astfel de moment apare atunci când copiii tăi sunt bolnavi şi nefericiţi, mai ales atunci când se trezesc în toiul nopţii cu febră.

Şi, în timp ce există câteva medicamente pe care le poţi încerca pentru a le scădea temperatura nu ai la dispozitie mereu acele medicamente, si poate nu toţi părinţii doresc să îşi indoape copiii cu medicamente, mai ales fără să fie văzuţi mai întâi de un doctor. În plus, uneori cei mici sunt atât de îngreţoşaţi încât nici nu vor să primească medicamente.

Cum se reduce febra la copii

Dar pentru aceste situatii există si alte metode de a scădea temperatura pe care le putem încerca şi care sunt complet naturale şi vor ajuta cu siguranţă copilul să se simtă un pic mai bine, suficient cât să adoarmă la loc.

  1. Îmbrăcaţi copilul lejer. Corpul copilului are nevoie să se răcească aşa că daţi jos unul sau două rânduri de haine de pe copil.
  2. Încurajaţi hidratarea. Acest lucru poate fi dificil mai ales dacă au probleme cu burtica dar chiar şi administrarea unei linguriţe de apă la fiecare câteva minute este eficientă.
  3. Baie călduţă. Este uimitor cât de bine funcţionează .... Puneţi copilul mic într-o baie călduţă câteva minute. Temperatura ar trebui să scadă foarte repede pe termometru.
  4. Comprese reci. Puneţi comprese reci pe frunte, încheieturile mâinilor, în zona inghinală, acolo unde vasele de sânge sunt mai aproape de suprafaţa pielii şi asta va ajuta la scăderea temperaturii.
  5. Baie cu buretele. Dacă nu vreţi să puneţi copilul în cadă, încercaţi o baie cu buretele pentru a scădea temperatura.


Sursa: Mary Fischer http://thestir.cafemom.com/toddler/166581/6_natural_ways_to_bring

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole