canceroase in stadiu incipient. Prin detectarea unei proteine active in cazul femeilor care au cancer, se poate detecta boala inainte ca ea sa puna in pericol viata femeilor, sustin cercetatorii de la Centrul pentru Prevenirea Cancerului din Turin.

Doar o mica parte din femeile care au o infectie cauzata de virusul papilloma uman ajung sa aiba leziuni canceroase periculoase, motiv pentru care nu este intotdeauna necesara o colposcopie, investigatie dealtfel foarte costisitoare. Noul test ar putea sa stabileasca cu o mai mare precizie care sunt sansele unei femei infectate cu virusul papilloma sa faca cancer.

Studiul, realizat pe 1100 de femei infectate cu virusul papilloma uman, a aratat ca 88% dintre acestea aveau leziuni canceroase. Cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer ca frecventa la femei din lume. Peste 500.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin in fiecare an, iar 300.000 dintre acestea mor din aceasta cauza. Vaccinurile care protejeaza de unele forme ale virusului papilloma uman, cauza cancerului, sunt Cervarix si Gardasil, vaccinuri care sunt de altfel destul de controversate.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole