Un nou studiu japonez realizat de Centrul national impotriva cancerului de la Tokyo a determinat ca femeile care consuma in mod regulat alimente pe baza de soia au un risc de a suferi de cancer mamar mult mai redus decat celelalte femei.

Femeile care consuma soia au in organism un nivel ridicat de genisteina, un compus ce intra in compozitia soia, sunt mai putin expuse la pericolul de imbolnavire de cancer la san. 

Studiul a fost realizat pe un esantion de 25.000 de femei cu varsta intre 40 si 69 de ani din Japonia, pe perioada de 10 ani. Echipa de cercetatori japonezi a studiat legatura dintre concentratia de genisteina din organismul femeilor si frecventa aparitiei tumorilor maligne mamare. Astfel s-a ajuns la concluzia ca riscul de imbolnavire de cancer mamar la femeile cu un nivel mai ridicat de genisteina este de trei ori mai mic decat la femeile cu un nivel scazut al acestui compus in organism.

Cancerul de san si consumul de soia

Un alt studiu efectuat la Universitatea Berkeley din California a adus noi dovezi care intaresc reputatia de aliment sanatos a plantei de soia. Studiul publicat in publicatia Cancer Research, arata ca soarecii care au avut aplicat pe piele un extract de proteine de soia au avut rate semnificativ mai mici de a face cancer de piele decat colegii lor de cusca asupra carora nu s-a facut acest tratament. Desi perspectiva unei pastile de preventie a cencerului de piele care sa contina proteine din soia este destul de indepartata, mai accesibila pare sa fie utilizarea acestor proteine in creme de protectie solara.

Pana de curand soia era considerat doar un aliment asociat saraciei, dar aceasta optica s-a schimbat radical in ultima perioada si s-au alocat resurse importante pentru studierea acestui aliment, iar soia a ajuns sa fie printre cele mai bine vandute legume la nivel mondial.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole