Reducerea aciditatii vaginale este un fenomen absolut natural prezent in timpul si putin dupa menstruatie, este asociat cu infectia bacteriala a vaginului, explica Melvin si colegii lui, astfel s-a plecat de la presupunerea ca mentinerea aciditatatii din vagin intre anumite valori, va reduce rata acestor infectii, de-a lungul simptomelor jenante ale menstruatiei.

Echipa a investigat capacitatea tampoanelor imbibate cu gelul care pastreaza un PH optim la nivelul de 4,5 sau mai scazut, reprezentand un nivel acceptabil de aciditate. Ei au selectat 98 de femei sa foloseasca tampoane cu acest gel special sau tampoane normale. Femeile folosisera tampoane fara gel la menstruatia anterioara.

“Nici o diferenta nu a fost gasita intre tampoanele cu gel standard, gel cu echilibrare a PH-ului si tampoane nelubrifiate", au spus Malvin si colegii lui.

Femeile au declarat ca au simtit rezultate satisfacatoare medii pentru tampoane lubrifiate in comparatie cu tampoanele obisnuite.

“Daca forma produsului ar putea fi modificata pentru a aduce o cantitate mai mare de gel in interiorul vaginului, ar fi posibil sa se controleze mai bine PH-ul vaginului”, a spus autorul studiului.

Sursa: Reuters

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole