Un col uterin anormal, este o anomalie care poate fi foarte periculoasa pentru sarcina. In cazul in care este descoperita la timp, tratamentul poate creste sansele de a duce o sarcina la termen.

Care este colul uterin anormal?

Colul uterin anormal inseamna o deschidere anormala a acestuia. Acest decalaj poate fi cauzat de o anomalie congenitala, adica o malformatie a colului, dar, de asemenea, poate fi provocat si de traumatisme (de nasteri dificile, aspiratia fetale dupa un avort avort spontan).

Care sunt riscurile unui cervix cu probleme?

Cand uterul nu este bine inchis din cauza  colului uterin anormal, acesta poate provoca avort spontan in primele saptamani, sau nastere prematura. De asemenea, este posibil ca cervixul care a fost complet inchis la inceputul sarcinii sa se dilate, din cauza unei oboseali severe sau al unui ritm de viata prea agitat.

Care sunt remediile de a corecta un cervix anormal?

disfunctionalitati ale colului uterinPentru a descoperi un posibil decalaj, un medic poate examina colul uterin, fie prin efectuarea unei histeroscopii, care presupune introducerea unui cateter in uter, fie cu ajutorul unei  histerografii care se face cu ajutorul radiografiei.

In cazul in care diferenta este confirmata si sarcina dumneavoastra este mai mica de patru luni, medicul va recomanda un cerclaj, care presupune plasarea unui fir in jurul gatului colului pentru a pastra colul inchis. In cazul in care sarcina este mult mai avansata, singurul lucru ce se recomanda este repausul total, deoarece cerclajul poate fi periculos, fiindca poate provoca contractii premature si astfel se poate declansa o nastere prematura inca de la patru luni.

Articol tradus de Antoneta Barbu

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole