Durerea de spate este intalnita atat inainte, in timpul, cat si dupa nastere. Insa invatarea catorva reguli de autoincurajare poate usura durerea la femeile insarcinate, sugereaza un nou studiu. La studiu au participat 126 de femei cu dureri de spate manifestate dupa nastere. Cercetatorii au descoperit ca femeile care au invatat cum sa  se autoincurajeze, urmand sfaturile unui terapeut au trecut mult mai usor peste durere decat cele care au urmat un tratament clasic.

Dupa 3 luni de la nastere, ele aveau mai putine dureri de spate si s-au intors la munca mai repede decat cele care au facut parte din grupul care a apelat la un tratament obisnuit. Femeile din grupul de autocontrol nu au urmat un tratament clasic, ci au urmat doar recomandarile terapeutului. La inceput, acesta s-a comportat mai mult ca un profesor, facand recomandari fiecarei femei in parte despre cum trebuie sa actioneze in anumite cazuri, cum ar fi de exemplu modul in care sa sustina copilul din burtica atunci cand durerea de spate creste brusc.

durerile de spate si atitudineaFemeile au invatat si exercitii fizice pentru coloana vertebrala si bazin, insa aici au avut libertate de alegere in functie de ce le ajuta mai mult. Femeile din grupul standard puteau alege intre a urma sfaturile doctorului si a nu actiona in nici un fel. Dupa 3 luni, femeile din grupul de autocontrol erau mai dispuse sa mearga la munca si sa-si reia activitatile obisnuite decat cele din grupul standard.

Dr. Caroline H. G. Bastiaenen a sugerat ca femeile care inca au probleme cu durerile de spate dupa 4-6 luni de la nastere sa apeleze la un terapeut pentru a invata cum sa isi diminueze suferinta prin autocontrol.

De cele mai multe ori, durerile de spate cauzate de sarcina nu trebuie tratate cu medicamente. Uneori poate fi vorba si de o senzatie falsa cauzata de teama unei posibile dureri, lucru care le limiteaza femeilor initiativa de a deveni active din nou.

 Discuta despre durerile de spate pe forum 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole