Banda kinesiologica este o banda elastica din bumbac care poate ameliora durerile in multe cazuri de leziuni si probleme muscular-scheletice. Kinesio Taping este o tehnica de aplicare a benzii kinesiologice ce ajuta in refacerea articulatiilor si permite in continuare functionarea si miscarea lor normala. De asemenea, sustine muschii si ligamentele pe care se pune presiune, ceea ce inseamna ca este o metoda excelenta de tratament pentru femeile gravide.

In timpul sarcinii durerile lombare si de spate reprezinta o problema comuna pentru majoritatea femeilor gravide. La fel se intampla si cu durerea de ligament rotund, adica durerea asociata cu ligamentele din jurul uterului in zona pelviana. Aceasta durere se simte de obicei ca o impunsatura brusca in partea inferioara a abdomenului.

In cazul femeilor insarcinate, benzile kinesiologice sunt utilizate cel mai adesea pentru sustinerea abdomenului inferior. Astfel, banda este ca o curea in jurul corpului care are rolul de a distribui in mod egal greutatea copilului care se dezvolta in uterul mamei.

kinesio taping sarcina

Pe masura ce burtica devine mai mare, exista o presiune mai puternica asupra muschilor din partea inferioara a spatelui care trebuie sa sprijine si sa sustina partea inferioara a spatelui si zona pelviana.

Kinesio Taping-ul poat fi utilizat pentru a sustine abdomenul sau spatele (sau orice alta zona inflamata su dureroasa) si ajuta la ameliorarea durerilor posturale, precum si a celor asociate cu cresterea uterului si abdomenului in sarcina.

Interesant este faptul ca benzile kinesiologice sunt utile si pentru imbunatatirea fluxului sistemului limfatic, cel care este responsabil pentru eliminarea toxinelor, bacteriilor si resturilor de celule moartedin organismul uman. La suprafata pielii, benzile kinesiologice stimuleaza straturile superioare ale pielii, creand un spatiu mai mare (zona cunoscuta sub numele de spatiu interstitial) intre derma si muschi. Acesta zona poate determina scaderea presiunii asupra sistemului limfatic, permitand fluxul limfatic si un drenaj limfatic mai bun.

Astfel, in cele din urma, corpul se vindeca. Benzile kinesiologice sunt extrem de utile si pentru mamele care au o predispozitie pentru umflarea gleznelor, pentru ca ajuta la diminuarea edemului.

Pentru aplicatii de benzi kinesiologice puteti apela la Dimofte Nicoleta specialista in Kinesio Taping la Cabinetul Santamia Galati

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole