Osteopatia considera fiinta umana ca un ansamblu unitar a carui structura, funcţii organice, creier si spirit sunt intr-o interdependenta reciproca. Orice dereglare structurala afecteaza, deci, corpul in intregul sau. La fel, problemele interne pot altera integritatea aparatului muscularo - scheletic, care isi va modifica pozitia sa normala pentru a se adapta efectelor durerii, inconfortului sau bolii sau pentru a le diminua.

In timpul sarcinii apar in mod frecvent diferite tulburari functionale:

  • mecanice: dureri coccigiene, vertebrale, sciatice
  • digestive: greata, varsaturi, aciditate gastrica, digestie dificila
  • uro-ginecologice: infectii urinare, micoze, senzatii de greutate
  • obstretricale: prezentari distocice ale fatului (sezut, transversala), contractii sau spasme uterine.

Toate aceste disfunctii pot fi tratate si ameliorate prin sedinte de osteopatie regulate in timpul sarcinii.

Osteopatia pentru confortul sarcinii

Supravegherea prin metode osteopatice a sarcinii constitue pentru viitoarea mama si copil siguranta unei sarcinii armonioase si realizarea unei stari de confort atat de necesare: o gestiune a stresului, ameliorarea functiilor respiratorii, o mai buna relatie mama-copil, ameliorarea tulburarilor circulatorii.
Osteopatia permite o mai buna adaptare a organismului la modificarile tensiunilor tisulare si la depresia abdominala legate de sarcina.

Osteopatia te pregateste pentru nastere

Osteopatie gravida in sarcinaToate sechelele de traumatisme ale bazinului pot influenta procesul normal, natural de desfasurare a nasterii. Osteopatul prin tehnicile specifice, asigura mobilitatea bazinului si a axei vertebrale dereglate în special de: caderi vechi pe coccis, fracturi ale bazinului, accidente de masina, diferite cicatrice (epiziotomie, apendicita, cezariana), cicatrice de anestezie peridurala dureroase.

Osteopatia fiind o tehnica tisulara manuala, blanda, nu comporta nici un pericol pentru mama si fat. Osteopatia se integreaza astfel in echipa de dispensarizare: moasa, ginecolog, obstretrician.

Osteopatia e o interventie de predilectie în sfera ginecologica

Numeroase tehnici interne sau externe sunt folosite pentru a echilibra micul bazin la femeie dar si la barbat. Consecintele interventiilor chirurgicale, a epiziotomiei, dificultatile de procreere, incontinenta in general sau postpartum, ptoza organelor, problemele de prostata sau vezica pentru barbati pot fi ameliorate sau înlaturate prin osteopatie.

Pentru servicii de osteopatie pentru copii si gravide va recomandam cu toata inima pe osteopatul Mircea George Laurentiu tel 0726 215 057

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole