Daca te uiti la competitiile sportive sunt sigura ca ai observat ca unii sportivi au lipite pe corp niste benzi colorate, ei bine, acestea benzi nu sunt pentru decor, ele au un scop terapeutic, si se numesc benzi kinesiologice.

Tehnica de aplicare a acestor benzi se numeste Kinesio Taping si a ajutat foarte multi sportivi de top, facilitand o recuperare mai rapida a leziunilor dobandite, avand si marele avantaj de a nu periclita activitatea sportiva. Aceste benzi pot fi folosite si pentru gravide, mamici si copii.

Ce reprezinta banda kinesiologica?

Aceasta banda colorata fiind aplicata specific fiecarei probleme facilieaza procesul natural de recuperare a organismului, ofera sprijin si stabilitate muschilor si articulatiilor, imbunateste fluxul sangelui, reduce durerea si umflarea, controleaza inflamatia. Totusi banda kinesiologica difera de banda atletica clasica (care este alba), fiind mult mai flexibila. Este o banda elastica din bumbac cu un adeziv acrilic, astfel incat nu va restrictiona miscarile normale ale corpului. In plus, daca sunt aplicate corect, benzile kinesiologice pot fi date jos si dupa trei - cinci zile, nu dupa o anumita activitate (sportiva).

Benzile sustin burtica de graviduta

Banda kinesiologica reprezinta o optiune sigura si eficienta in timpul sarcinii. Durerile musculo-scheletice, mai ales cele de spate si din zona pelviana, precum si durerea de ligament rotund (din abdomenul inferior din zona inghinala inferioara) sunt atat de comune in sarcina. Prin utilizarea acestor benzi colorate pe abdomen sau in zona spatelui, durerile asociate cu sarcina si cresterea intrauterina a fatului, sunt ameliorate semnificativ. Va veti simti mult mai bine.

Cum se aplica benzile

Este recomandat sa discutati cu specialistul in kinesio taping pentru a va confirmarea ca puteti utiliza aceste benzi kinesiologice in timpul sarcinii, acesta va gasi cea mai potrivita aplicatie pentru dumneavoastra. De asemenea, este important sa spuneti daca aveti pielea mai sensibila. 

Dupa aplicarea benzilor, veti primi cateva indicatii legate de modul in care puteti pastra cel mai bine integritatea lor in timp ce faceti dus sau baie.

Banda kinesiologica in sarcina - kinesio taping

Studiu de caz aplicatie kinesio taping la gravida

O viitoare mamica in varsta de 37 de ani se confrunta cu dureri severe in zona pelvina si dureri acute de ligament rotund. In plus, ea acuza o presiune crescuta in jurul osului pubian, ca si cum ar fi fost necesar sa-si sprijine in mod constant burtica.

Cand sarcina a ajuns la 23 de saptamani, a inceput sa simta teama si frustrare in ceea ce priveste modul in care va putea suporta in continuare acest dureri pana la momentul nasterii. Masajul terapeutic au ajutat-o in ameliorarea durerilor, insa doar temporar si insuficient.

Dupa aceea, viitoarei mamici i s-au aplicat benzi kinesiologice, imediat dupa aplicare durerea a scazut semnificativ, iar dupa o zi durerea a disparut aproape complet. Pe parcursul sarcinii a mai venit la cateva sedinte de masaj terapeutic fiindu-i aplicate si benzi. Aceasta mamica a a nascut si are un copil minunat!

Pentru aplicatii de benzi kinesiologice puteti apela la Dimofte Nicoleta specialista in Kinesio Taping la Cabinetul Santamia Galati

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole