Un studiu publicat in vara lui 2009 in revista de medicina si sanatate Health Day News afirma ca stresul de la locul de munca poate dauna femeilor aflate in primele faze ale sarcinii, copii nascuti in urma unor astfel de sarcini, avand, de obicei o greutate mult sub cea normala.

Cercetatorii olandezi ce au semnat acest studiu, si-au bazat afirmatiile pe raspunsurile oferite de 8.266 de femei insarcinate si care ulterior au nascut.

In aceste conditii, concluziile studiului au aratat ca, la nastere, copii cu cea mai mica greutate comparativ cu greutatea medie normala au apartinut femeilor ce au avut un program de munca incarcat si care au avut parte de mult stres la locul de munca.

stresul pentru femeile insarcinate

"Desi femeile insarcinate isi reduc in general programul de lucru si renunta la o parte din responsabilitati spre sfarsitul sarcinii, studiul nostru a relevat faptul ca o astfel de masura este mult mai indicata in primele dintre cele noua luni, mai ales in randul femeilor cu locuri de munca foarte stresante", a declarat unul dintre autorii olandezi ai studiului.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole