Unele dintre femeile însărcinate s-au aflat în această postură, de a avea sângerări, cu toate că în perioada sarcinii nu ar trebui să se întâmple asta. Iată ce ar trebui să faci dacă te afli în această situaţie:

Să nu intri în panică sau să te gândeşti la ce e mai rău. De cele mai multe ori chiar şi o sângerare de felul acesta poate fi o reacţie normală a corpului tău.

Dacă ai un medic ginecolog cel mai indicat este să te prezinţi la cabinetul acestuia pentru consult sau, dacă nu ai posibilitatea aceasta, să suni la cabinetul acestuia pentru lăuriri. Dacă nu ai medic ginecolog te vei prezenta la cea mai apropiată maternitate sau spital. De regulă femeile însărcinate au prioritate şi gratuitate la consult cu atât mai mult în cazul sângerărilor din timpul sarcinii. Aceasta este cea mai sigură modalitate prin care poţi afla ce se întâmplă cu tine şi cu fătul sau dacă există motive de îngrijorare.

sunt insarcinata si am sangerariDacă ai şi alte simptome cum ar fi foarte uşoare dureri sau senzaţia de greutate şi eşti în al treilea trimestru( sau chiar şi în al doilea) te poţi aştepta să fii internată imediat. Pentru primul trimestru, în cele mai multe cazuri, aceste sângerări nu reprezintă un semnal de alarmă şi ţi se va putea prescrie un tratament uşor.

Totuşi, în unele cazuri există şi posibilitatea ca orice modificare a stării fizice a viitoarei mame să fie semnul că ceva nu merge bine şi din acest motiv, cel mai indicat lucru este consultarea medicului ginecolog. Doar personalul medical specializat îţi poate spune cu exactitate dacă totul decurge normal sau nu.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole