Ia măsurile corecte dupa ospatul de Paste!
De Paste in aproape toate familiile masa de paste este incarcata cu multe mancaruri...
O femeie insarcinata are un necesar mai ridicat de proteine, vitamine si minerale decat atunci cand nu era insarcinata si este necesar sa aiba o grija mai mare la propria alimentatie pentru ca fatul sa se poata dezvolta sanatos fizic si psihic. De aceea in aceasta perioada este necesar sa acordam si o mai mare importanta alimentatiei gravidei.
Cercetarile au aratat ca o femeie cu varsta intre 15 si 18 ani consuma in medie zilnic 2110 calorii. Consumul zilnic pentru femeile intre 19 si 49 ani este de 1940 de calorii. O femeie gravida are nevoie de un supliment enregetic(aprox. 200 calorii/zi) in timpul ultimelor trei luni de sarcina. Oricum, femeile care sunt sub greutatea normala la inceputul sarcinii, trebuie sa manance mai mult. Mamele care isi alapteaza copiii numai in timpul primelor trei luni au nevoie de un supliment energetic zilnic de 480 de caorii. Mamele care alapteaza cel putin 6 luni au nevoie de un surplus energetic zilnic de 550 de calorii.
Mai jos sunt prezentate cele mai importante vitamine si minerale de care copilul din burtica ta are nevoie si in ce alimente le gasesti.
Pentru perioada de graviditate va recomandam sa cautati un complex de multivitamine special conceput pentru gravide, fiecare tableta trebuie sa contine intreaga paleta de minerale si vitamine necesare pentru dezvoltarea armonioasa a fatului, dar in proportiile optime. Noi recomandam multivitaminele New Life Calivita ce pot fi gasit in reteaua de distributie Calivita. In timpul sarcinii se recomanda a se administra cate doua tablete de New Life dimineata si 2 seara.
Organismul femeii gravide are nevoie de 20% mai multe proteine in timpul sarcinii. Proteinele vegetale se gasesc in cereale, seminte, nuci si legume ca fasolea sau soia. Proteine animale cele mai potrivite se gasesc in lapta, branza, oua si peste. Dup aparerea unor specialisti carnea pe langa proteinele specifice contine si anumite substante care nu sunt tocmai benefice fatului.
Acestia au un rol foarte important in dezvoltarea retinei, a creierului si a sistemului nervos central. Acizii hrasi Omega 3 se regasesc si in semintele de in, de canepa, in soia, nuci si germeni de grau. Pestele este o sursa buna de acizi hrasi Omega 3. Daca alimentatia nu poate asigura necesarul de Omega 3, puteti acoperi deficitul prin consumul de suplimente alementare naturiste care contin acizii grasi Omega 3, cele mai eficiente sunt cele care sunt obtinute din ulei de peste, de exemplu Omega 3 Concentrat tot din gama Calivita.
Multi considera ca o femeie gravida trebuie sa consume mult lapte si produse lactate pentru a asigura necesarul de calciu. Insa laptele nu este singurul aliment ce contine calciu, alte alimente bogate in calciu sunt: broccoli, migdale, susan, napi, sucul de portocale, laptele de soia. Sa observat ca organismul femeii insarcinate retine si absoarbe calcliul mai eficient in timpul sarcinii. Necesarul de Calciu a gravidei poate fi asigurat si prin consumul de suplimente, o tableta de New Life are in compozitie 325 mg de Calciu.
Taota lumea cred ca stie cat de necesara este Vitamina D in absorbtia calciului de catre organism. Sursele de vitamina D sunt galbenusul de ou, laptele de soia, orezul, produsele lactate. Acestea contin si vitamina B12. Alte produse care contin vitamina B12 sunt drojdia alimentara, laptele de soia, soia, cerealele.
La multe femei gravide, indiferent de stilul de viata sau de regimul alimentar sa constatat ca devin anemice in timpul sarcinii. Surse bogate in fier sunt: legumele, fructele uscate, alunele, semnitele de floarea soarelui, melasa. Deficitul de fier poate declansa o anemie.
Cea mai importanta vitamina pe care trebuie sa o iei in timpul sarcinii este acidul folic, este o vitamina de tip B (vitamina B9) si poate fi gasit in legume verzi sau portocale, oua, seminte, etc si ca supliment sintetic adaugat in paine sau cerealele de la micul dejun.
Aceasta vitamina este importanta inaintea conceptiei si in primul semestru de sarcina (primele trei luni) cand acidul folic aditional este necesar pentru a reduce riscul de a avea un bebelus nascut cu probleme neuronale.