Aceasta este o saptamana de incheiere a sarcinii si de aceea asteptati cu nerabdare intalnirea cu micutul ce a crescut in ultimele noua luni in dumneavoastra. Este o perioada plina de provocari dar si de incantare. Vor aparea diverse modificari in ceea ce priveste corpul dumneavoastra si de asemenea veti dori sa faceti o serie de pregatiri.

Totusi va trebui sa fiti mult mai atenta in aceasta perioada deoarece contractiile pot incepe oricand. Exista anumite tehnici si exercitii ce pot fi aplicate in perioada travaliului pentru nastere, totusi unele dintre acestea s-au dovedit ineficiente in timp ce altele se pot dovedi periculoase, de aceea, atat dumneavoastra cat si partenerul dumneavoastra de viata trebuie sa va informati de la persoanele competente despre cele mai eficiente si mai sigure metode de nastere. Daca ai urmat un curs Lamaze de pregatirea nasterii ai invatat deja mare parte din tehnicile si metodele necesare in travaliu.

Dezvoltarea copilului in saptamana 40 de sarcina

Daca aveti un baietel, atunci trebuie sa stiti ca acesta se va naste cu o greutate mai mare decat daca ar fi fost fata. Dar indiferent de sex, fatul este sanatos si sta asezat cu capul in jos in uter.

Pana acum toate oasele i s-au intarit cu exceptia oaselor capului, acestea urmand sa se intareasca progresiv dupa nastere, motivul acestei situatii fiind ca la nastere, capul copilului trebuie sa fie flexibil pentru a putea iesi. De altfel, din aceasta cauza, la copii nascuti pe cale normala, craniul, pentru cateva zile, va avea o forma usor conica. Pentru a se putea aseza mai confortabil, fatul va face anumite miscari, care insa pot sa va produca dureri. De asemenea micutul isi dezvolta sistemul imunitar pentru a putea supravietui in mediul exterior.

ultima saptamana de sarcina - saptamana 40Schimbari cu corpul dumneavoastra dupa 40 de saptamani de sarcina

Datorita dimensiunilor sale destul de mari, fatul isi va face simtita prezenta de fiecare data cand se va misca, miscari ce va vor produce dureri destul de mari la nivelul spatelui, dar care va vor obliga sa faceti vizite mai dese la toaleta. Va creste disconfortul la nivelul vezicii urinare, a intestinelor si a partii inferioare a abdomenului datorita greutatii copilului. Veti observa o secretie albicioasa la nivelul areolelor sanilor ceea ce este o reactie pregatitoare normala in vederea nasterii. De asemenea este indicat sa va relaxati si sa faceti exercitii de respiratie, in special avand in vedere apropierea travaliului.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 40 de saptamani

Este indicat sa faceti exercitii fizice usoare care sa va ajute sa va mentineti in forma si de asemenea, trebuie sa consumati cantitati mari de apa: intre 10 si 13 pahare de apa pe zi. Nu este indicat sa va stresati si trebuie sa va odihniti suficient in aceasta perioada. Puteti sa va cumparati o perna pentru corp si sa incercati sa dormiti cat mai mult noaptea. De asemenea ar fi indicat si un masaj profesionist pentru a va putea relaxa.

Daca mergeti la medic, fiti pregatita pentru diverse teste ce va vor fi facute, iar daca va fi cazul, la spital, va trebui sa treceti printr-un proces de inducere a nasterii sau printr-o operatie de cezariana, daca medicul considera de cuviinta, dar acceptati aceste interventii numai daca este cu adevarat necesar, nu uitati ca in fiecare femeie exista instinctul de a naste natural, iar corpul tau va sti cel mai bine cum sa se comporte.

Film video despre saptamana 40 de sarcina - engleza


 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole