Daca doriti sa deveniti parinti trebuie sa stiti cand sunteti in perioada fertila, pentru ca cele mai mari sanse ca sa ramai insarcinata sunt in aceasta perioada si este bine sa stii ca perioada fertila a unei femei incepe cu o zi inaintea ovulatiei si dureaza 3 zile dupa ovulatie. Dar pentru a putea calcula cat mai exact perioada fertila trebuie sa stii cand are loc ovulatia.

La orice femeie in fiecare luna, cate un ovar (o luna ovarul stang, o luna ovarul drept), elibereaza unul sau mai multe ovule in trompa uterina, unde insepe sa se deplaseze incet spre uter si asteapta intalnirea cu spermatozoizii care sa-l fecundeze si sa dea nastere unui ou. Acest proces poarta numele de ovulatie. Daca fecundatia si apoi nidarea oului in mucoasa uterina au loc, atunci vei ramane insarcinata si cu ajutorul lui Dumnezeu peste aproximativ 9 luni vei avea in brate copilul tau.

In cazul in care incerci de mai mult timp sa ramai insarcinata, nu te gandi de prima oara la ce este mai rau, adica la infertilitate, in primul rand putine femei raman insarcinate in primele luni cand de incercare. Pentru eficienta maxima este foarte util sa facu un calcul ca sa afli zilele perioada fertila si incearca sa ai contact sexual in acea perioada.

Tot ce trebuie sa faci pentru a concepe un bebe este sa afli cat mai precis momentul in care ai ovulatie, deoarece in perioada din jurul ovulatiei ai sansele cele mai mari de a ramane insarcinata.

Calculeaza perioada fertilaIn cazul in care ai un ciclu menstrual regulat este mult mai simplu: noteaza-ti prima zi a menstruatiei si numara 28 de zile pana la prima zi a urmatorului ciclu menstrual. La orice ciclu menstrual, se stie cu precizie ca ovulatia apare cu 14 zile inaintea menstruatiei (la un ciclu de 28 de zile ovulatia este in ziua a 14 a de ciclu).

Daca ciclul tau menstrual este neregulat, atunci poti folosi pe langa metoda calendarului si metoda temperaturii bazale, aspectul mucusului cervical sau testele de ovulatie pentru a identifica perioada fertila.

Temperatura bazala. Imediat dupa ovulatie, temperatura bazala va creste usor cu jumatate de grad. Cel mai bine ar fi sa iti masori temperatura bazala dimineata, stand in pat linistita si sa notezi in fiecare zi temperatura gasita, pentru a-ti da seama de acea crestere. Daca nu te descurci cu un termometru obisnuit, atunci procura-ti unul digital care sa afiseze mai exact valoarea masurata.

Mucusul cervical. O alta cale prin care iti poti determina zilele din perioada fertila este sa observi aspectul mucusului cervical, deoarece din motive fiziologice secretiile vaginale sunt mai abundente si vascoase in apropierea ovulatiei. Imediat dupa ovulatie secretiile revin la normal.

Testele de ovulatie. Aceste teste de ovulatie sunt destul de sigure, usor de procurat (de la orice farmacie), au un pret accesibil si sunt foarte simplu de utilizat de catre orice femeie. Testele de fertilitate sau ovulatie detecteaza nivelul LH urinar, determinand astfel cand este perioada fertila.

Daca vrei sa reusesti sa devii mamica, trebuie ca tu si partenerul sa va straduiti sa mai indepliniti o conditie, si anume pe cat este posibil este nevoie sa faceti dragoste cat mai des, dar mai ales cu cateva zile inainte si dupa ovulatie, chiar daca la un moment dat sexul se va transforma intr-o datorie si nu intr-o placere. Dumnezeu prin intelepciunea lui a facut din conceptia copiilor una dintre cele mai placute activitati, asa ca bucurate ca vei putea sa faci un lucru atat de minunat.

Dar daca vreti mai repede si mai simplu puteti folosi si un calculator de perioada fertila, care calculeaza automat perioada fertila doar introducand data ultimei menstruatii si durata ciclului menstrual.

Iubitiva si faceti dragoste in perioada fertila si cand va veni momentul potrivit Dumnezeu va va trimite si un copilas sa va umple viata de bucurii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole