In timpul ce avem orgasm peste 30 de zone diferite ale creierului reactioneaza. Efectele orgasmului se pot observa la nivelul centrilor emotiei, centrilor tactili, centrii bucuriei, ai satisfactiei si memoriei, dar in acelasi timp actioneaza si ca un anestezic, le face pe femei sa simta doar placerea (vezi nasterea orgasmica), fara niciun pic de durere, conform unui studiu american ale carui rezultate sunt preluate de cotidianul britanic Daily Mail.

In timpul acestui studiului, cercetatorii au solicitat unui grup de 8 femei sa se stimuleze sexual, in timp ce se erau in interiorul unui scaner cu rezonanta magnetica (dispozitiv medical ce permite vizionarea precisa in interiorul corpului).

orgasm femeiApoi acest studiu a fost repetat si pe barbati, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca orgasmul femeilor are o durata mai lunga decat cel al barbatilor. Mai mult decat atat, femeile sunt capabile sa aiba mai mult orgasme in succesiune rapida unul dupa celalalt.

Majoritatea femeilor care au participat la studiu au avut nevoie de mai putin de 5 minute pentru a ajunge la primul orgasm, in timp ce alte femei au avut nevoie de aproximativ 20 de minute. In toata aceasta perioada dispozitivul de rezonanta magnetica folosit a inregistrat imagini ale creierului la intervale de cate 2 secunde, pentru a evidentia zonele cerebrale ce devin active în cursul orgasmului

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole