O femeie care isi cunoaste trupul stie foarte bine atunci cand traieste un orgasm, dar pe de alta parte, stiinta inca nu a reusit sa descopere prea multe din tainele acestei experiente incredibile ce o poate trai doar o femeie. Majoritatea studiilor efectuate pana acum in lume s-a concentrat pe observarea animalelor mai mult decat pe a omenilor, in special pe traseul pe care il parcurge informatia senzoriala pornita de la organele sexuale.

Un studiu recent a  ajuns la cateva concluzii surprinzatoare (pentru unele femei era deja clar) ca orgasmul unei femei ar fi  mai degraba provocat de creierul decat cu trupul acesteia. In afara de retelele neuronale, care joaca un rol important in timpul unui orgasm, intensitatea si calitatea orgasmului femeii este influentata semnificativ de sentimentele acesteia fata de partenerul ei sexual.

Cercetatorii de la Universitatea din Geneva si cei de la Universitatea din Santa Barbara, California, au efectuat un test pe un grup de femei heterosexuale, ce au fost puse sa isi evalueze intensitatea sentimentelor de iubire ce le au fata de partenerii lor.  Dintre acestea au fost selectate  29 de femei indragostite de partenerii lor ce au fost supuse unor teste prin care sa se analizeze si calitatea si frecventa orgasmelor pe care le au cu partenerii lor.

Orgasm femeie indragostitaUlterior folosindu-se tehnica rezonantei magnetice, cercetatorii au urmarit activitatea creierului acestor femei in timp ce erau puse sa se concentreze asupra anumitor subiecte.

In timp ce se concentrau, numele persoanelor iubite apareau pe un ecran situat in fata lor, prea rapid pentru a putea fi perceput in mod constient, dar suficient de incet pentru a determina o reactie subliminala din partea creierului – o tehnica ce s-a demonstrat a fi foarte eficienta pentru a scoate in evidenta conexiunile care se fac la nivelul creierului atunci cand vine vorba de recunoasterea partenerului si emotiile legate de acesta.

Sa observat ca cu cat "nivelul de indragostita" era mai mare, cu atat era mai mare activitatea in girusul angular stang, regiunea creierului de care sunt legate memoria si emotiile. Femeile indragostite foarte tare au declarat, de asemenea ca ajung foarte usor la orgasm, atunci cand fac dragoste cu iubitii lor, fenomen ce s-a observat in activitatea neurologica a unei zone din emisfera stanga a creierului, o regiune responsabila de adictii si de sentimentul de recompensa.

Cu cat erau mai satisfacute de relatia lor sexuala si de orgasmele pe care le aveau, cu atat aceasta zona a creierului era mai activa", a explicat Stephanie Ortigue, psiholog si coautor al studiului. Si aceasta descoperire are numeroase alte implicatii: „Ar trebui sa consideram orgasmul ca fiind o alta forma de adictie?" a opinat ea. Ortigue a incercat sa demonstreze faptul ca studiul ei nu a gasit nicio conexiune intre cat de indragostita este o femeie si cat de des ajunge ea la orgasm.

Din fericire, mai spune ea, o femeie nu trebuie sa fie indragostita pentru a avea orgasm..."

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole