Datorita efectelor sarcinii, nasterii (pe cale naturala), imbatranirii, unor traume sau geneticii, tesuturile vaginale si sistemul muscular adiacent devine prea relaxat, pierzandu-si tonusul, determinand laxitatea musculara vaginala. Acest lucru afecteaza calitatea vietii sexuale pentru ambii parteneri ai actului sexual. De asemenea marirea sau micsorarea excesiva a labiilor, inegalitatea acestora afecteaza atat aspectul organelor genitale exterioare cat si calitatea actului sexual. Acestea pot produce disconfort in timpul unui contact intim, mancarime cronica, dureri vulvare si chiar imposibilitatea de a purta anumite piese de imbracaminte sau de a intreprinde anumite activitati (calarit, jogging etc) .

Majoritatea femeilor traiesc cu aceste simptome si probleme, chiar daca discutiile despre organele sexuale nu mai reprezinta un subiect tabu si exista optiuni pentru tratarea acestora. Cu ajutorul chirurgiei estetice genitale feminitatea poate fi restaurata, iar anumite proceduri pot amplifica frictiunea din timpul actului sexual, sensibilitatea organelor genitale si a punctelor de eros, imbunatatind calitatea vietii sexuale.

Prezenta unor labii mult prea mari sau a unui perineu deschis cu un vagin mult largit, pot determina pe langa aspectul inestetic si modificari in perceptia actului sexual. Aceste operatii estetice la nivelul organelor genitale feminine pot fi realizate intr-o clinica specializata, cu discretie, fara sa fie nevoie de o perioada mare de spitalizare.

In Bucuresti rejuvenarea vaginala sau reintinerirea vaginului se face la clinica Romclinic de pe strada Ardeni, zona Mosilor.

Un vagin mai ingust, placere sexuala mai mare

Pentru barbati, un vagin mai ingust inseamna placere mai intensa la penetrare, si deci un act sexual "mai de calitate". Unii experti in cosmetica sustin chiar ca, datorita unui vagin ingust, femeile se simt mult mai iubite si mai atractive pentru partenerii lor. De asemenea si placerea sexuala a femeii este mai ridicata daca cu un vagin ingust.

Rejuvenarea vaginala cu laser

Rejuvenarea vaginala cu ajutorul laserului are o evolutie ascendenta, cu atat mai rapida cu cat femeile incep sa constientizeze beneficiile acestei proceduri: cresterea placerii sexuale, o estetica imbunatatita a organelor genitale externe, eliminarea disconfortului psihic si fizic.

Corectia defectelor se face chirurgical si presupune o interventie chirurgicala la nivelul labiilor mici, labiilor mari, perineului si vaginului. Operatia se efectueaza sub anestezie generala, fara ca pacienta sa simta vreo durere. Durata operatiei variaza intre 30 si 90 minute in functie de fiecare caz in parte. Operatiile pot corecta si alte afectiuni, precum incontinenta urinara de efort sau prolapsul genital.

Postoperator este necesara supravegherea in clinica, intre 1 si 3 zile. In prima luna dupa operatie se evita eforturile fizice, iar viata sexuala se poate relua dupa 1-2 luni. Ca o regula generala, eforturile fizice mari (ex. mersul pe bicicleta, joggingul, s.a.) sunt permise dupa 3 luni de la operatie, cand cicatricea postoperatorie este definitiva.

Rezultatele operatiei sunt spectaculoase atat pentru pacienta cat si, in egala masura, pentru partenerul ei sexual . Gradul de satisfactie al cuplului creste, sporind astfel bucuriile vietii in doi.

Defecte corectate prin rejuvenire vaginala

Defecte anatomice care pot fi corectate prin rejuvenarea vaginala sunt urmatoarele:

  • - labiile mult prea mari
    - perineu deschis
    - vagin prea larg

Avantajele rejuvenarii vaginale

- se efectueaza sub anestezie generala, fara durere
- se corecteaza perineul, vaginul, labiile mici si, daca este cazul, labiile mari.
- durata operatiei este intre 30 si 90 de minute
- in timpul aceleeasi operatii se pot corecta si afectiuni ca: incontinenta urinara de efort sau prolapsul genital
- rezultatele sunt spectaculoase si imbunatatesc vizibil viata sexuala

Recomandari dupa rejuvenare vaginala

- evitati eforturile fizice in prima luna
- evitati contactul sexual doua luni
- evitati eforturile fizice mari precum jogging-ul, baschet, mers pe bicicleta, etc in primele 3 luni

In Bucuresti rejuvenarea vaginala sau reintinerirea vaginului se face la clinica Romclinic.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole