Ce bem de fapt într-un pahar cu apă? Este doar un lichid simplu, incolor și fără gust ori este mult mai mult? Până la urmă, corpul nostru este conceput în mare parte din apă iar fără aceasta nu am putea exista, prin urmare nu putem să ignorăm importanța pe care ea o joacă. Dar dacă apa ar fi mult mai mult? Dacă prin apă s-ar putea transmite emoțiile și gândurile noastre?

Iată o teorie foarte interesantă ce s-a născut în Japonia, fiind opera lui Masaru Emoto, un cunoscut antreprenor și om de știință nipon. În teoria dezvoltată de Emoto, apa este capabilă să reacționeze la gânduri, cuvinte și emoții pozitive în așa măsură încât până și apa poluată poate fi curățată prin intermediul rugăciunii și vizualizării pozitive.

Teoria apei intre pseudo-știință, știință și adevăr spiritual

Probabil că ideea de a depolua apa prin rugăciune este puțin cam extremă dar Masaru Emoto a avut o viziune foarte interesantă despre apa. După îndelungi cercetări, el a ajuns să considere că apa poate fi o schiță a propriei noastre realități și că energiile și vibrațiile emoționale pot schimba structura fizică a apei.

Pe scurt, omul de știință nipon a expus pahare cu apă la diferite cuvinte, imagini sau piese muzicale și apoi le-a înghețat pentru a putea examina cristalele de apă formate și proprietățile lor estetice, la microscop. Cele din surse expuse unor ganduri sau emotii pozitive, ar fi format cristale frumoase și armonioase în timp ce cele expuse unor ganduri si emotii negative, ar fi format cristale urâte, inestetice.

gandurile si  emotii influenteza apa

În egală măsură, Masaru Emoto a testat diferite surse de apă și a descoperit că apa de la munte îngheață în structuri cristaline deosebit de frumoase din punct de vedere estetic în timp ce apa poluată formează cristale urâte.

Din păcate, ceea ce știința modernă nu poate dovedi la modul pragmatic și faptic este adesea respins sistematic și cam așa s-a întâmplat și cu afirmațiile lui Emoto care au fost calificate drept pseudoștiință. Însă cărțile lui s-au bucurat de un enorm succes iar mai nou, tot mai multe persoane publice au început să vorbească pe această temă chiar dacă Masaru Emoto s-a stins din viață anul trecut.

Gwyneth Paltrow despre emotii si apa

Celebra actriță Gwyneth Paltrow în vârstă de 41 de ani, a starnit de curând cateva valuri în mediul online fiindcă a ținut să evidențieze că ea este o susținătoare a teoriei apei ca mediu de transfer al emoțiilor și sentimentelor. „Am de multă vreme cartea Dr. Emoto despre cum negativitatea poate schimba structura apei, despre cum moleculele se comportă diferit în funcție de cuvintele sau muzica ce sunt exprimate în jurul ei. Sunt fascinată de cum energia conștiinței afectează materia din jur”.

gwyneth paltrow apa influentata de ganduri

Desigur, pentru unii, teoria apei este logică și la obiect de vreme ce lumea aceasta este departe de a se limita doar la legăturile vizibile cu ochiul liber. Alții însă, sunt mult mai sceptici în legătură cu teoria enunțată de Masaru Emoto iar unii chiar o resping cu toții.

Daca gandurile si emotiile noastre schimba structura apei dintr-un pahar cu apa, oare ce se intampla cu apa din creierul nostru (contine 90% apa) atunci cand suntem suparati sau chiar avem sentimente de dispret, ura sau repulsie!

Voi ce părere aveți, credeți că apa este influențată de gandurile, emoțiile și sentimentele din jur?

http://en.wikipedia.org/wiki/Masaru_Emoto#Ideas

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole