Sfantul Stelian este unul dintre cei mai iubiti sfinti.

Dupa copilaria vegheata de bunii sai parinti, a urmat tineretea in care Sfantul Stelian a dobandit adevarata intelepciune care este acunsa in poruncile lui Dumnezeu si a luat hotararea de a sluji Domnului in toate zilele vietii sale.

Cand parintii sai s-au dus la cele vesnice si-a impartit averea saracilor si s-a facut monah, fiind exemplu pentru toti cei ce locuiau in acea sihastrie prin viata de asceza ( post, rugaciuni cu lacrimi, dormit putin si atunci pe rogojina sau stand pe scaun).

Sfantul Stelian s-a retras intr-o oaza de liniste a unei pesteri pentru a se dedica trup si suflet rugaciunii si a primit hrana de la un dumnezeiesc inger.

sfantul stelianVazand Dumnezeu viata acestui sfant i-a dat puterea de a vindeca boli si diferite patimi. Sfantul Stelian nu a incetat sa faca minuni nici dupa trecerea la cele sfinte. Cand venea boala cea nemiloasa si mureau pruncii, iar parintii ramaneau fara copii, atunci toate mamele care chemau cu credinta numele acestui sfant, si zugraveau sfanta lui icoana, iarasi nasteau alti prunci iar pe cei bolnavi ii vindeca.

Astfel vietuind pururea pomenitul Stelian si multe vindecari si minuni savarsind, s-a mutat la Domnul. Acesta a fost numit si ocrotitorul copiilor. Si in ziua de azi asculta rugaciunile mamelor indurate si le vindeca copiii. Nu a uitat de cele mai fragede creatii ale Sale, copii, si le-a daruit un sfant ocrotitor, iar pentru aceasta trebuie sa-I multumim Sfantului Stelian mereu, citind cu evlavie acatistul sau.

Sfantul Stelian

Lumina sfanta preacurata                              Pe copilul ce-n valtoarea vietii a gresit

Din ceruri inalte pogorata                               De puterea raului fiind orbit

Esti tu, sfinte,                                                     Nicicand, preasfinte, tu nu l-ai lasat

Preabunule si milostiv parinte.                     Pe calea cea buna l-ai indrumat.

 

Esti ingerul nostru pazitor                              Dumnezeu ti-a dat povata

Ocrotitorul tuturor copiilor                               Sa indrumi copiii-n viata!

Mereu suferi cand gresim                              Cand la cele rele se gandesc

Sau cand spre pacat pasim.                         Arata-le ce mult gresesc.

 

Articol trimis de Iustina C

Sursa: revista ”Biserica din sufletul copilului”

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole