Exista atat de multe sfaturi pentru a ajuta la mentinerea casei dumneavoastra reci. Cu toate acestea, o mare parte din sfaturile pe care le auziti pot fi doar mituri. In cele ce urmeaza o sa abordam cele mai comune mituri si vom invata realitatea cu privire la modul cel mai bun de a rula sistemul dumneavoastra de aer conditionat.

Iata unele dintre cele mai comune mituri despre sistemele de aer conditionat asociate cu solutiile de care aveti nevoie pentru a va pastra rece si in limitele bugetului in aceasta vara.

Mit 1: Folosind un aparat de aer conditionat vei raci

Realitate: Complet neadevarat. In timp ce faptul ca deveniti mai rece va poate face mai vulnerabil la boli, raceala comuna este cauzata de un virus, nu de temperatura. Porniti sistemul AC, dar pastrati casa curata si spalati-va pe maini de multe ori pentru a pastra aceste raceli departe.

Mit 2: Este o pierdere de timp si de bani pentru a duce sistemul de aer conditionat la service.

sisteme de aer conditionat

Realitate: Fals. Unitatile AC au nevoie sa respire. Curatarea regulata poate face unitatea sa ruleze eficient si fara probleme. Aceasta ofera, de asemenea, o oportunitate de a depista problemele care s-ar fi dezvoltat pe parcursul iernii. Ignorand intretinerea regulata poate insemna un apel de urgenta la compania de reparatii intr-un week-end dupa-amiaza si taxa suplimentara care vine cu acest apel.

Mit 3: Puteti economisi bani prin oprirea sistemului sau prin setarea termostatului la o temperatura mai ridicata, atunci cand iesiti din casa, rotind apoi termostatul inapoi, atunci cand va intoarceti acasa.

Realitatea: Neadevarat. Atunci cand vii acasa la o casa calda, instalatia de aer conditionat trebuie sa lucreze mult mai greu sa raceasca locul. Setand termostatul la o temperatura inferioara nu va ajuta - cele mai multe unitati AC ruleaza numai la o viteza, astfel incat o setare mai mica, pur si simplu forteaza sistemul sa ruleze mai mult timp.

Mit 4: Este mai ieftin sa lasati termostatul la aceeasi temperatura toata ziua, chiar si atunci cand te mergeti la munca.

Realitate: Nu este adevarat. Cu ajutorul unui termostat programabil puteti lasa casa se se incalzeasca in timp ce sunteti plecat, apoi sa inceapa sa se de raceasca inainte de a ajunge acasa. Acest lucru permite unitatii sa ia o pauza, atunci cand nu are nevoie sa foloseasca energie.

Mit 5: Va veti simti cel mai confortabil doar daca achizitionati cel mai mare sistem de aer conditionat pe care vi-l puteti permite. La urma urmei, e doar un frigider mare, nu?

Realitate: Nu este adevarat deloc. Aparatele de aer conditionat nu produc doar aer rece; ci si dezumidifica. In caz contrar, casa dumneavoastra ar fi rece si umeda. Dimensiunea conteaza, dar nu este doar o chestiune de a obtine o unitate mare. O unitate dimensionata corespunzator este una aleasa special pentru a se potrivi casei dumneavoastra. Acest lucru include factori precum izolarea, numarul de ferestre, scurgerile de aer, caracteristicile acoperisului si in ce directie sunt indreptate ferestrele. Aparatele de aer conditionat care se potrivesc locuintelor pe care le deservesc pot rula un pic mai mult, dar pastreaza, de asemenea ocupanti lor mai confortabili si utilizeaza mai putina energie electrica decat unitatile supradimensionate.

Mit 6: Aparatul de aer conditionat nu va rula la fel de mult daca pastrati ventilatoarele de tavan pornite.

Realitate: Fals. Ventilatoarele nu racesc aerul; acestea doar il muta. Utilizati ventilatoarele de tavan atunci cand sunteti in camera, dar opriti-le pentru a economisi energie electrica atunci cand plecati.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole