Desi nu intelegem in totalitate care sunt procesele neuronale care genereaza autismul a fost demonstrat in nenumarate randuri ca un copil suferind de autism poate sa fie atras afara din carapacea sa si poate fi invatat sa comunice cu cei din jurul sau. De fapt autismul reprezinta mai degraba o perla ascunsa intr-o aproape impenetrabila carapace deoarece captivati in propriul univers copii autisiti au access concomitent la ambele ambele emisfere. Ceea ce inseamna ca pe cand noi percepem culorile si formele folosind emisfera stanga iar numerele si ordinea lor cu cea dreapta un copil autist le percepe ca un tot unitar. Din acest motiv acei autisti care au putut fi convinsi sa ia contact cu restul societatii pot sa dea dovada unur astfel de abilitati uimitoare cum este invatarea unei limbi straine in mai putin de o saptamana sau inmultirea unor numere de peste 6 cifre fara ajutorul unui instrument de calcul exterior.

Iar acest cadou extaordinar care se ascunde in interiorul oricarui copil autist poate fi dezlegat daca acestui copil i se permite accesul la un invatamant de calitate cu profesori instruiti in mod special care inca nu exista in Romania. Dar care ar putea exista in conditiile in care asociatia Invinge autismul va castiga concursul organizat de Raiffaisen Bank. Proiectul propus de ei se numeste “Copiii cu autism merg la scoala” si are in vedere instuirea a 30 de cadre didactice pentru a putea face nevoilor speciale si provocarilor pe care le ridica in mod normal un copil cu autism. In plus castigarea proiectului va permite pregatirea unui program pilot in care participa 16 copii cu autism si care sunt pregatiti pentru a sa integra intr-o clasa de copii normala.

Acesti copii au sansa de a invata sa se relationeze intr-un mod perfect normal catre copii din jurul lor si catre profesorii lor iar odata ce vor face acest lucru vom avea acces la minunatul univers care ii tine prizonieri pe atat de multi dintre ei. Dar acest lucru trebuie inteles atat de profesorii lor cat si de catre copii si partintii copiilor cu care vor interactiona si acesta reprezinta cel de-al treilea punct al proiectului Copiii cu autism merg la scoala.

Si pentru ca acest proiect sa poata prinda viata tot ce trebuie sa faci tu este sa intri pe  https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ , creeaza-ti un cont , alege sectiunea Proiecte propuse de ONG-uri, alege Bucuresti de pe harta galbena si voteaza proiectul Copiii cu autism merg la scoala!

Data limita pana la care poti vota este 30 septembrie 2011


 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole