Cei ce o cunosc pe Alexandra-Ecaterina Sima în varsta de 5 ani, pot spune despre ea că este o fetita cu glas cristalin şi ochi curati, trimisa de Dumnezeu printre noi sa ne bucure sufletul.

Viata Alexandrei si a familiei s-a schimbat brusc in 2010 (5aprilie) atunci cand masina in care ea se afla, pe drumul catre casa, a fost implicata intr-un accident rutier. Diagnosticul cu care a fost internata la Spitalul de Pediatrie din Braşov a fost "risc iminent de deces". In cateva ore, Alexandra a fost transportata la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti, însă braţul ei stang nu a mai putut fi salvat. Alexandra a trecut numai într-o saptamână prin operaţii foarte dificile care au stabilizat-o din punct de vedere medical.

In prezent starea Alexandrei este bună, rănile fizice se cicatrizează, dar trauma produsa de amputarea bratului stang (la 5 cm de umar) nu va putea fi remediata niciodata.

Pentru a putea compensa cel putin partial functiile bratului ei stang si pentru creşterea corectă a coloanei vertebrale, Alexandra are nevoie de o PROTEZĂ DE BRAŢ. Proteza de braţ nu reprezintă doar o inlocuire estetică a membrului amputat, ci este o necesitate si un ajutor nepretuit pentru autonomia unor actiuni simple (hranire, imbracare, joaca).

Pentru vârsta Alexandrei, specialistii in protezări au recomandat o PROTEZĂ DE BRAŢ MIOELECTRICĂ , iar costul unei astfel de protezevariază intre 20.000- 27.000 EURO. Si, pentru că fetiţa este in plin proces de crestere, proteza trebuie înlocuită o dată la fiecare 2 ani, pentru a corela noile dimensiuni ale braţului drept, existent, cu cele ale protezei. Din păcate, protezele nu se pot reutiliza si nici refolosi, de aceea la fiecare achiziţionare a unei proteze trebuie plătit preţul integral.

După vârsta de 13- 15 ani, când procesul decreştere se apropie de sfârşit, Alexandra va putea primi şi utiliza o PROTEZĂ DE BRAŢ BIONICĂ. Costul acesteia este aproximativ 50.000-60.000 EURO/ bucata, iar acea proteză se va schimba la un interval mai mare, de 5 ani.

Pentru că aceste sume sunt foarte mari in raport cu posibilitatile financiare ale familiei, Alexandra si părintii ei sunt recunoscători tuturor celor care i-au sprijinit şi ii mai pot sprijini financiar şi în viitor.

Cum o putem ajuta pe Alexandra sa aiba o viata normala?

Directioneaza 2% din impozitul pe venit pentru Alexandra pana la 15 mai 2011

 

Vă rugam să completati unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care vă incadrati:

1. Persoanele fizice care realizează venituri din salarii completează FORMULARUL 230
Puteti descarca de aici DECLARATIA 230 completată cu datele fundaţiei.

2.Persoanele fizice care realizează venituri, altele decat salariile, completeaza FORMULARUL200.
Puteti descarca de aici DECLARATIA 200 completată cu datele fundaţiei.

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA "ARIPI PENTRUINGERI"

Cod de identificare fiscală (CIF): 28047992

Cont bancar (cod IBAN): RO80 BTRL 0180 1205 U294 85XX

Până la data de 15 mai 2011 orice persoană fizică romană poate să directioneze 2% din impozitul pe venit către o organizatie non-profit (asociatie sau fundatie). Această sumă nu reprezintă o donatie sau sponsorizare, ci reprezintă de fapt o sumă de bani deja plătită de contribuabilii persoane fizice drept impozit pentru salariile si veniturile obtinute in cursul anului 2010, sumă care a devenit o parte a bugetului de stat si care poate fi directionată de către fiecare cetătean către ONG-ul dorit de acesta. Ne exprimarea optiunii de directionare către un ONG va duce la incasarea si gestionarea banilor Dvs. de catre stat. Formularul se completează de către contribuabilii persoane fizice, înscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevăzute de formular, în două exemplare: originalul se depune la Administratia Finantelor Publice din orasul in care aveti domiciliul, iar copia se păstrează de către contribuabil. Termenul de depunere este maxim 15 mai 2011.

Doneaza in cont:

Orice sumă donată poate fi o mare şansă pentru Alexandra, sansa de a avea din nou o viaţă frumoasă, de a se putea bucura din nou şi juca cu frătiorul ei mic, de a nu-şi mai intreba părinţii unde este mânuţa şi de ce acest coşmar nu se termină odată.

Titular cont : SIMA ALEXANDRA -ECATERINA

ContLEI : RO16 BTRL 0180 1201 W067 48XX
Cont EURO : RO88 BTRL 0180 4201 W067 48XX
Cont USD : RO40 BTRL 0180 2201 W067 48XX
Banca Transilvania Sucursala Galati
Cod SWIFT : BTRLRO22GLA

Poti dona si online prin PayPal folosind butonul de mai jos

www.totipentrualexandra.blogspot.com

www.aripipentruingeri.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole