Ingredientele din aceste produse au fost alese cu grija pentru a nu agresa pielea si pentru a-i mentine echilibrul Ph-ului. Totodata, poti impune cateva reguli de igiena pentru intreaga familie pentru a evita aparitia infectiilor de tot soiul. Inainte de a ramane insarcinata, este obligatoriu sa faci o vizita la medicul ginecolog pentru un control care va garanta ca totul este in regula. In caz contrar, problema descoperita trebuie tratata inainte de a ramane insarcinata. Este nevoie de un organism perfect sanatos pentru a duce la capat sarcina si pentru a naste un copil sanatos.
Chiar daca in urma acestui control nu s-a descoperit nimic, asta nu inseamna ca nu te poti confrunta cu aparitia unei infectii urinare pe parcursul sarcinii. Infectiile urinare pot aparea datorita nivelului crescut de progesteron din corp – acest nivel care perturba echilibrul natural poate face ca femeia insarcinata sa devina mult mai predispusa la infectii urinare decat era inainte. Conform unor studii recente, aproape 5% dintre toate femeile insarcinate dezvolta cel putin o infectie urinara pe perioada sarcinii. Daca o infectie urinara ramane netratata sau este tratata necorespunzator si nu la timp, aceasta poate provoca o nastere prematura.
De obicei, tratarea acestor infectii urinare se face cu ajutorul antibioticelor si sub stricta supraveghere a medicului. In cazul femeii insarcinate, numarul de precautii creste, dat fiind sensibilitatea intregului organism pe perioada sarcinii. Din aceasta cauza, nu toate antibioticele pot fi folosite – medicul va fi singurul in masura sa prescrie medicamentele care pot fi folosite pe parcursul sarcinii fara a exista riscul de a afecta dezvoltarea naturala a fatului. Asa ca este extrem de important ca aceste medicamente sa nu fie luate dupa ureche – nici farmacista, nici dumneavoastra nu sunteti in masura sa alegeti remediile potrivite. Daca insa o faceti, puteti cauza daune iremediabile fatului.
Cum puteti recunoaste o infectie urinara? Fiind atenta la urmatoarele simptome: o senzatie continua de arsura sau usturime, o senzatie continua de urinara si o cantitate mica de urina eliminata, mancarimi puternice in zona genitala si o culoare inchisa sau un miros diferit al urinei. Infectiile urinare pot fi prevenite printr-un consum ridicat de apa care ajuta la eliminarea toxinelor si bacteriilor din organism, prin inlocuirea baii zilnice cu dusul zilnic, prin spalarea zonei genitale inainte si dupa fiecare act sexual si prin urinarea ori de cate ori este nevoie. Aceste masuri de precautie sunt valabile si pe parcursul perioadei de sarcina cu mentiunea ca pentru spalarea zonei genitale trebuie folosit un produs special formulat pentru aceasta perioada.
Din gama Vita Age Mamma ai la dispozitie un Gel pentru igiena intima (conceput pentru a restabili nivelul normal de aciditate a mucoasei vaginale). Acest gel pentru igiena intima este imbogatit cu extracte naturale de migdale si orez, iar pH-ul sau aduce la limite normale aciditatea mucoaselor si a pielii, ajutand la refacerea barierelor naturale de aparare. Se foloseste precum un gel normal pentru igiena intima, o data sau de doua ori pe zi.
Se recomanda folosirea gelului pentru o curatare blanda a mucoaselor genitale, pentru prevenirea iritatiilor, a inflamatiilor, pruritului si mirosului neplacut din aceasta zona delicata a corpului. Produsul nu contine parabeni, coloranti sintetici, petrolati, alergeni, SLES, SLS, proteine animale, siliconi, alcool si etoxilati (PEG/POE). Produs testat dermatologic si cu nichel.
VITA AGE MAMMA – igiena si frumusete in ton cu natura