Noi, cei care ne jucam cu ei si trebuie sa contribuim la fericirea lor in fiecare zi, ar trebui sa organizam din timp aceasta zi atat de speciala. Inainte de toate, noi suntem vocea copiilor si ei se bazeaza pe noi sa-si afirme drepturile si pentru a isi asigura un viitor de calitate.

Aceasta zi este ocazia perfecta de a demonstra ca fiecare copil este unic si are nevoie de respect, grija, dragostea si mai presus de toate de a fi ascultat. De asemenea, ne permite sa reflectam asupra rolului de adulti in viata copilului si de impactul pe care il avem asupra dezvoltarii lor. Prin urmare, propunem unele activitati care va permit sa onorati si sa celebrati copilul, dar si sa subliniati ce loc important ocupa copiii nostri in aceasta societatea.

Activitati propuse pentru ziua copilului

• O activitate care va ajuta sa demonstrati ca fiecare copil este unic. Faceti un poster pentru fiecare copil cu o culoare diferita pentru fiecare dintre ei pentru a ilustra faptul ca toata lumea are modul sau propriu de a aduce culoare in cadrul grupului. Adauga o fotografie si scrie cateva fraze, cum ar fi: animalul meu preferat, jucaria mea preferata, cel mai bun prieten al meu, activitatea mea preferata, etc. Pentru a umple acest poster, puteti face acest lucru in mai multe moduri, toate in functie de varsta copilului. Puteti printre altele sa taiati imagini din reviste si lipiti-le alaturi de propozitiile corespunzatoare, sau sa faceti copil sa vorbeasca si sa ii scrieti cuvintele.

ziua copiluluiDecorati camera, astfel incat copilul sa fie in prim-plan. Capitonati peretii cu fotografii ale copiilor, daca copiii din grupul vostru, familia voastra sau cu imagini decupate din reviste. In apropiere, afisati cu litere mari tema: "Am dreptul de a fi ascultat."

Faceti sir de carton (oameni mici, care se tin de maini). Puteti desena in culori diferite pentru a reprezenta diferite grupuri etnice si lasati-I pe copii sa le decoreze. Aceasta simbolizeaza faptul ca noi impreuna, mana in mana, putem ajunge la o lume mai buna pentru copiii nostri.

• Pentru a merge in aceeasi directie cu aceasta tema a zilei, planifica mai multe activitati, iar in cazul in care copiii se pot exprima, ajutati-I sa ia decizii. La inceput, solicita opiniile copiilor cu privire la activitatile de planificare a zilei si inainte de a se termina, cereti-le sa vorbeasca despre progresele inregistrate cu privire la aceasta.

Incurajati ascultarea in randul copiilor. Evitati momentele in care toata lumea vorbeste si invatati copiii sa se asculte reciproc si sa se ajutea reciproc. Este important sa isi spuna parerea, dar, de asemenea, este la fel de important sa si asculte o alta opinie.

Faceti un perete pe care sa fie afisate cuvintele copiilor. Afisati cuvinte, fraze, povesti pe care le-ati marcat pe tot parcursul zilei. Nu uitati sa includeti data, varsta copilului si situatia care s-a intamplat pentru a pastra aceasta amintire frumoasa.

Va doresc tuturor o zi minunata si cel mai important, sa va distrati!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole