Ce se intampla daca o companie pe care o credeai de incredere, ti-ar vinde cu buna stiinta pentru copilul tau un medicament care prezinta riscul de a transmite HIV? Cum ai reactiona? Ce se intampla daca o agentie guvernamentala care sustine ca are responsabilitatea de a te proteja de asemenea smecherii nu doar ca se uita in alta parte ci chiar a fost complice la un asemenea fapt?

Toata lumea a auzit de aspirina Bayer, este un nume cu rezonanta. Bayer Ag produce de asemenea numeroase produse de la pesticide la medicamente pentru hemofilici numite Factor 8.

In 1984, Bayer a devenit constient de faptul ca multe din loturile acestui Factor 8 contine HIV. Ei stiau acest lucru pentru ca a existat un focar de HIV in randul copiilor hemofilici, iar acest focar a fost urmarit si retras de catre Bayer.

Compania farmaceutica Bayer a imbolnavit copiii cu SIDAPotrivit documentelor obtinute de catre NY Times, dupa anul 1984, pentru ca Bayer nu putea vinde Factor 8 in SUA, a primit permisiunea celor de la FDA (da, exact, cei de la FDA au permis companiei Bayer sa ucida mii de copii) de a vinde aceste medicamente infectate cu HIV in Argentina, Indonezia, Japonia, Malaezia si Singapore. Documentele au aratat cum Cutter Biological, o divizie a companiei Bayer a livrat mai mult de 100 000 de flacoane concentrate neincalzite, in valoare de peste 4 milioane de dolari, dupa ce a inceput sa vanda produsul care era mai sigur.

Rezultatul acestei vanzari de medicamente contaminate cu HIV este infectarea a zeci de mii de crime. Mii de copii si adulti nevinovati au murit din cauza acestei corporatii si nici o masura nu a fost luata impotriva sa. Liderii departamentului de sanatate din Argentina, Indonezia, Japonia, Malaezia, Singapore au fost toti trimisi in arest in timp ce autoritatea guvernamentala FDA continua sa-si desfasoare activitatea.

Cand a fost intrebat in legatura cu vanzarea medicamentului infestat Factor 8, Bayer a raspuns: "deciziile luate cu aproape doua decenii in urma s-au bazat pe cele mai bune informatii stiintifice din acel moment si au fost in concordanta cu reglementarile in vigoare." Putem interpreta acest lucru ca si cum Bayer a primit permisiunea FDA pentru a ucide copii pentru profit. Potrivit NY Times, Doctorul Harry M Meyer Jr de la Administratia de Hrana si Medicamente a solicitat ca problema sa fie "rezolvata in liniste fara a alerta Congresul, comunitatea medicala si publicul."

Nimeni din guvern si nici Bayer nu au fost acuzati de nimic cu privire la aceasta problema. Bayer continua sa-si vanda medicamentul Factor 8 si azi.

sursa: realfarmacy.com

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole