In cazul in care ai avut o nastere prematura, s-ar putea ca ziua in care veti parasi spitalul, sa ai un sentiment de bucurie amestecat cu ingrijorare. Ai asteptat atat pentru a-ti duce puiul in patutul de acasa, incat acum, in cele din urma, situatia pare destul de infricosatoare gandindu-te ca nu vei mai avea siguranta acordarii ingrijirii cadrelor medicale.

Daca esti ingrijorata in privinta intoarcerii acasa cu un copil fragil, de care va trebui sa ai grija de acum incolo, aminteste-ti ca medicii nu trimit bebelusii acasa pana acestia nu sunt pregatiti pentru un nou mediu si pentru a primi ingriji din partea parintilor.

Copiii nascuti mai devreme de 37 de saptamani sunt considerati prematuri. Acestia isi incep adesea viata cu probleme medicale grave si au in permanenta nevoie de sprijin pentru o serie de probleme medicale, inclusiv probleme respiratorii care necesita oxigen suplimentar sau un ventilator pentru reglarea temperaturii corporale, probleme alimentare sau icter. Din cauza acestor nevoi, copiii prematuri isi pot petrece saptamani sau chiar luni la terapie intensiva. Din fericire, tehnologia si stiinta medicala pot ajuta copiii sa se dezvolte si sa creasca sanatosi, la fel ca si cei nascuti la termen.

Primele zile acasa cu bebelusul nascut prematurPana in momentul in care puiul tau va fi externat, acesta va primi ingrijiri medicale de specialitate, iar tu te vei intoarce acasa cu un plan de ingrijire, urmand ca mai apoi medicul pediatru sa te coordoneze si sa te sprijine atunci cand este necesar.

Inainte ca cel mic sa ajunga acasa, medicii vor face o ultima verificare pentru a se asigura ca indeplineste toate cerintele. Personalul medical va face evaluari dupa urmatoarele criterii.

  • Copilul isi poate mentine temperatura corpului timp de 24-48 h;
  • Copilul se poate hrani la san sau de la biberon, fara a se folosi tuburile ca ajutor suplimentar;
  • Copilul castiga in greutate in mod constant.

Daca bebelusul tau indeplineste toate conditiile pentru care poate fi adus acasa, trebuie sa stii, in primul rand, ca vizitele trebuie sa fie cat mai rare, iar cele din afara casei sa se limiteze la cabinetul medicului

Hrana si odihna sunt foarte importante pentru sanatatea unui bebelus prematur, asteapta-te ca cel mic sa doarma mai mult decat un copil nascut la termen, dar in reprize mai scurte. Toti copiii, inclusiv cei nascuti prematur, ar trebui sa doarma pe spate, pentru a reduce riscul de moarte subita a sugarului.

Cei mai multi copii prematuri au nevoie de 8-10 mese pe zi, cu nu mai mult de 4 ore intre fiecare masa, deoarece se poate ajunge foarte usor la deshidratare. 6-8 scutece pe zi vor arata ca cel mic primeste suficienta hrana pentru organismal sau.

apa Dorna pentru noul nascut prematurȘtiai că 1 din 10 copii din România se naște prematur? Bebelușii născuți prematur au nevoie de –atentie speciala chiar din prima oră de viață, lucru care presupune cadre medicale specializate şi echipamente de înaltă performanţă

De aceea, în 2013 Dorna a lansat, alături de Salvați Copiii, campania Grijă pentru Copii, iar impreuna au contribuit la dotarea a 15 maternități din România cu echipamente medicale specializate pentru îngrijirea nou-născuților prematur.

În 2014, Dorna a extinspromisiunea de susținere a bebelușilor născuți prematur și către mămici si a creat Fereastra Speranței în Maternitatea Polizu din București. Un simplu geam care desparte camera de așteptare de salonul nou-născuților a devenit purtătorul mesajelor de încurajare trimise de mii de români mamelor îngrijorate, pentru a le aminti că există speranță.

Impreuna dam speranta copiilor nascuti prematur!

Trimite un mesaj de incurajare pentru mamicile care isi vecheaza bebelusii nascuti prematur in maternitatea Polizu din Bucuresti, accesand site-ul www.grijapentrucopii.ro!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole