Deviatorul de centura de siguranta pentru gravide
Orice pasager sau sofer trebuie sa poarte o centura de siguranta, dar in cazul...
Unul din cele mai minunate momente din timpul sarcinii este atunci cand simti pentru prima data miscarile bebelusului tau. Aceste mici miscari te asigura ca bebelusul se dezvolta corespunzator si te ajuta sa fi mai aproape de mica viata care evolueaza in interiorul tau.
Ar trebui sa simti cum se misca bebelusul intre saptamana 16 si saptamana 25 de sarcina. Daca te afli la prima sarcina, s-ar putea sa nu simti miscarile bebelusului decat mai tarziu in saptamana 25. La a doua sarcina, unele femei incep sa simta aceste miscari mult mai devreme in saptamana 13. De obicei vei putea sa simti cum se misca bebelusul atunci cand te afli intr-o pozitie confortabila, cand stai jos sau cand stai intinsa in pat.
Femeile insarcinate descriu miscarile bebelusului lor ca fiind atingeri de aripi de fluturi, spasme nervoase sau emotii tremurande. La inceput, s-ar putea sa fie mai dificil sa-ti dai seama daca bebelusul a miscat. Mamicile aflate la a doua sau la a treia sarcina sunt mai in masura sa identifice aceste miscari ale bebelusului sau sa-si dea seama daca nu este vorba despre gaze, crampe de foame sau alte emotii interne. In trimestrul doi si trimestrul trei, miscarile ar trebui sa fie mai evidente astfel incat vei putea sa simti loviturile micutului, impunsaturile si zvacnirile lui.
La inceputul sarcinii, s-ar putea sa simti doar cateva zvacniri cateodata. Dar, pe masura ce bebe creste - de obicei la sfarsitul trimestrului doi - loviturile ar trebui sa fie mai puternice si mai dese. Studile arata ca in trimestrul trei, bebelusul se misca de aproximativ 30 de ori intr-o ora. Bebelusii tind sa se miste mai mult in anumite momente ale zilei in functie de starea in care se afla, daca sunt treji sau daca dorm. De obicei ei devin mai activi intre orele 21:00 si 01:00 tocmai atunci cand incerci si tu sa dormi. Nivelul de glicemie din sangele tau este un factor care le influenteaza activitatea. De asemenea, bebelusii raspund si la anumite sunete sau atingeri, astfel incat partenerul tau se poate trezi cu o lovitura daca te ghemuiesti prea aproape de el in pat.